Lasteaias

Juba esimesel nädalal oli lasteaias kontsert, kus loomulikult ka Melissa osales. Püüdlikult ja kõvahäälselt laulis ta kaasa kõiki laule, oskamata ise sõnakestki – tahe oli suur. Külakese lasteaiaseltskond võttis blondi lapse vastu suure lahkusega ning Melissa jaapanikeelne sõnavara täienes uskumatult kiiresti. Lisaks omandas ta perfektselt ka kohaliku Kōdachō murraku. Igaöine heledahäälne jaapanikeelne sonimine oli märgiks selle kohta, kuidas lapse aju töötles päeva jooksul kuuldud uut sõnavara ning õppis isegi magades. Kadestasin siiralt sellist õppimismeetodit. Nüüd oli ka minu elu kergem, vahel, kui Iida-sani või Kertut kõrval ei olnud, oli Melissa lahkesti nõus tõlkima. Kohalikud elanikud loomulikult sulasid blondi jaapanikeelse lapse ees silmnähtavalt ning Melissa omandas kõrgetasemelise oskuse neid vajadusel ümber sõrme keerata.

Comments are closed.